شهری درآغاز یک راه درخشان

ساخت وبلاگ

 

سند شهرجهانی گوهرسنگها به اسم مشهد زده شد

 

ایرانیان وبه خصوص شهروندان مشهدی  شامگاه 28 مرداد سالجاری  را شاید هیچگاه از یاد نبردند چراکه بعد از حدود شش هزار سال سابقه هنری وفرهنگی سرانجام   «غدا هیجاوی» رئیس منطقه آسیا و اقیانوسیه شورای جهانی صنایع دستی طی مراسمی  سند  شهرجهانی گوهرسنگها را به دست شهردار مشهد سپرد.

*درخشش ماندگار یک شهر

غدا هیجاوی درهمین مراسم گفت: طبق بررسی‌های انجام شده توسط سازمان یونسکو،  این شهردر سنوات گذشته توانسته هفت جایگاه صنایع دستی عالی را در جهان کسب کند.

وی افزود: در سال 2011 برنامه‌ای در یونسکو پیگیری شد و موجب شد  این شهر باز هم ثابت کند که قابلیت بالایی در حوزه سنگ‌های قیمتی دارد، همچنین در سال 2014 در شهر جاکارتای کشور اندونزی، ایران توانست سه جایزه عالی جهانی را در خصوص صنایع دستی کسب کند.

وی که نخستین رئیس زن این تشکل با قدمتی بیش از پنجاه سال  افزود:    مشهد شهری است که همواره در سنگ‌های قیمتی زبان زده همگان بوده و باید آن را زنده نگه دارد و بتواند به تبادل اطلاعات و تجارب در جهان بپردازد که این مهم، مسئولیت همه بخش‌ها را می‌طلبد و موجب می‌شود مشهد بتواند بیشتر و بهتر به فعالیت پرداخته و نامش در جهان بدرخشد.

  • رخدادهای مسوولیت آفرین

درادامه این مراسم  بهمن نامور مطلق ،معاون سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری  گفت : انتخاب هریک ازاین شهرها رخدادی  ارزشمند  است درحالی که ما درعصری زندگی می کنیم که نیازبه رخداد داریم ، نیاز به اتفاقهای خوب داریم.  زیرا رویدادها با هرگسستی ایجاد معنا می کنند وبا هررویدادی یک شهرمعنای تازه ای به خود می گیرد.این روزها شهر مشهد با بدل به برند شهرجهانی گوهرسنگها معنای تازه به خود گرفت.درواقع درعصری که تکرارزندگی مارا دچارانجماد کرده رویدادها می توانند به ما پویایی بدهند.چراکه رخدادها  ناممکنها را ممکن می سازند. ازاین رو مسایلی که پیش ازاین درشهرمشهد ناممکن بوده با این انتخاب باید ممکن شود.

وی با اشاره به این که رخدادها فرزند لحظه ها هستند وناپایدارند، تأکید کرد: برای پایداری رویدادها انها باید تبدیل به ساختارها شوند . جشنها ورخدادها اگر تبدیل به نهادسازی وساختارسازی نشوند اهمیتی نخواهند داشت و این جشن  آغاز ساختارسازیهاست  پس چنین نیست که بعد از داوری ها وانتخاب این شهر ما پایان یک رویداد را جشن بگیریم چراکه این آغاز ماجراست.  زیرا اگر رخدادها به نهادسازی وساختارسازی بدل  نشود باعث آشوب می شود.

نامورمطلق گفت: شهرمشهد استحقاق کسب این جایگاه راداشته زیرا درمقایسه با رقبای دیگر خود از سابقه تاریخی والبته پیوسته و مستمری درزمینه گوهرسنگها برخوردار بوده است .همچنین حتی شهرهمدان که از فعالان این عرصه بوده با مشهد فاصله بسیاری داشت چنان که مشهد دارای 1572  درزمینه  کارگاههای فردی وگروهی سنگهای قیمتی  است که شهرهمدان دارای 1572 مورد بود .

وی   با بیان اینکه  با دارا بودن عنوان شهر جهانی نباید تنها به مدیریت  ملی گوهرسنگها  پرداخت ، اضافه کرد: مشهد باید با یک مدیریت جهانی همراه می‌شود که می‌تواند در منطقه کانون تحول تجارت و تولید باشد و بر همین اساس تفکر نفتی که همه چیز را آلوده کرده است کنار گذاشته شود، چرا که سهم ما در تجارت چند صد میلیاردی سنگ‌های قیمتی در حال حاضر بسیار کم است و باید آن را به نقطه بالایی رساند.

    معاون سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری درادامه به برنامه های آینده دراین زمینه اشاره کرد:  راه‌اندازی برج تجاری برای مدیریت منطقه‌ای و تجاری، تفویض مبادلات گمرکی بانکی استان، راه‌اندازی بورس سنگ‌های قیمتی در استان، راه‌اندازی هنرستان و دانشکده سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی در استان، حمایت از راه‌اندازی همایش و نمایشگاه بین‌المللی و کمک به حضور فعال تجار و هنرمندان برای شرکت در نمایشگاه‌های دنیا، تأسیس پارک ژئو توریسم برای سنگ‌ها، حمایت از تبلیغات و تولیدات و تأسیس دبیرخانه شهر جهانی سنگ‌ها کمک‌های مهمی در راستای همین  ساختار سازی ها خواهدبود.

*درمسیر تجارت سه میلیارددلاری

  درادامه  مراسم  مسعود سلطانی فر مشاوررئیس جمهورگفت : انتخاب مشهد به عنوان «شهر جهانی گوهرسنگها» از سوی داوران بین المللی نشان می دهد که ایران اسلامی با وجود رقبای نیرومند     توان  عرض واندام داشته و  مدیریت جهانی هنر را در عرصه ایده پردازی، طراحی و بازرگانی نمایان ساخته است.

وی با تأکید براین که   تولید سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی ایران  همانند صنایع دستی متنوع دیگر، ارزشمند و دارای مفاهیم فرهنگی این آب و خاک است، افزود:   این عرصه می تواند  نقش عمده ای  در تحقق اقتصاد مقاومتی داشته باشد.

سلطانی فر در حاشیه این مراسم به گزارشگرما درزمینه حمایت از هنرمندان صنایع دستی گفت  :  برای ارائه خدمات  بیمه به فعالان صنایع دستی  به جایگزینی از طریق راستی آزمایی  پرداختیم  چراکه جمعی پیش ازاین از  حمایتها ی یادشده برخوردار بودند که امروز مستحق این امکانات به شمارنمی آیند. به این  ترتیب با مشارکت سازمان تأمین اجتماعی این راستی آزمایی انجام شد  که برای اجرای آن  باید سازمان مدیریت وبرنامه ریزی منابع لازم را  تأمین  کند که  امیدواریم با افزایش درآمد کشوردرسال آینده این هدف محقق شود.

 

رئیس سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کشور درجمع خبرنگاران  با تأکید بر اینکه ایران جزو سه قدرت اول تولیدکننده صنایع‌دستی در جهان است ،  افزود:

  ایران از 460 رشته صنایع‌دستی موجود در دنیا سابقه تولید در 360 رشته را داراست و هم‌اکنون در 300 رشته تولید محصول دارد.

سلطانی فر  با اشاره به اینکه در عرصه   گوهرسنگ‌ها   ظرفیت بالایی داریم اما بازار تولید و تجارت آن جایگاه خوبی ندارد، گفت :در همین راستا از سه سال پیش حرکتی را آغاز کردیم تا از ارزش‌افزوده این بخش بهره بیشتری ببریم و سنگ‌ها به‌صورت خام از کشور خارج نشود و فرآوری آن در ایران باشد تا بتوانیم در بازار این صنعت جایگاه خوبی را داشته باشیم.

وی همچنین  مجموعه صادرات صنایع‌دستی  کشوررا حدود  200 میلیون دلار دانست  و افزود: هدف‌گذاری ما در سال آینده این است که مبلغ صادرات در بخش صنایع‌دستی به‌غیراز فرش به یک میلیارد دلار برسد.البته  سابقه صادراتی فرش درگذشته‌ها خوب بوده است و فروش آن حتی بیش از یک و نیم میلیارد بوده اما اکنون صادرات آن 300 تا 400 میلیون دلار است.

 

معاون رئیس‌جمهور درزمینه اثرگذاری  توافقات برجام بر بازار صنایع دستی کشور

گفت :با اجرای برجام و لغو تحریم‌ها  در بازارهای جدید صادراتی دنیا به‌خصوص کشورهای غربی، اروپایی و آمریکایی حضور پیدا کردیم و امیدواریم که صادرات در بخش فرش و صنایع‌دستی در پایان برنامه 5 ساله ششم بین دو و نیم تا سه میلیارد دلار برسد.

*تلاش برای صیانت از روح انسانیت

درحاشیه این مراسم  کوین مورای معاون منطقه اقیانوسیه  وازداوران این انتخاب به گزارشگرما گفت:  خیلی از شهرهایی که به عنوان شهرهای جهانی گونه های مختلف صنایع دستی انتخاب می شوند ، تبدیل به بخشی از شبکه جهانی  می شوند به این ترتیب می توانند قابلیتها ومهارتهای خود را به جهانیان معرفی ونشان دهند.

این استاددانشگاه ملبورن با اشاره به نقش پیوندهنده صنایع دستی افزود: دست سازه های اقوام مختلف می تواند درورای تفاوتها وتقابلها ی گوناگون مردمان دنیا را به هم پیوند دهد. همچنین دلیل دیگر صیانت از صنایع دستی این است که درآینده رباتها هم قادر خواهد بود که این دست سازه ها را تولید کند ولی ما قصد داریم با حفاظت از فرهنگ بشری این صنایع  تولید روح انسانیت باشد.

کافه زندگی ...
ما را در سایت کافه زندگی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : eava1100 بازدید : 255 تاريخ : شنبه 10 مهر 1395 ساعت: 3:48